30 December, 2012

another year another resolution

Ryte atsibudus pirmas vaizdas, kuris mane nustebino - pavasaris už lango. Aiškiai įžiūrimi žali žolės lopinėliai  nebesislepiantys po beveik visiškai ištirpusiu sniegu. Saulės spinduliai gražiai šokinėjantys ryto šviesoje ir žinoma, pavasariu jau kvepiantis nestiprus vėjas. Būti sutiktai tokio vaizdo ryte, o po to pažiūrėti į kalendorių ir suprasti, jog rytoj jau naujieji metai, gan sunku.

Šiemet švenčių laikotarpis praskriejo greičiau nei ankstesniais metais. Grįžusi į gimtinę pas tėvus atrodo praleidau tik porą, o ne šešias dienas. Kuo daugiau metų turiu savo sąskaitoje, tuo laikas mano gyvenime darosi greitesnis ir sunkiau sugaunamas. Sunku suspėti kartu su juo. Dienos bėga tarsi valandos; kiekviena diena yra panaši į jau praėjusią, todėl susigaudyti darosi vis sunkiau ir sunkiau. Rutina daro savo, neleidžia džiaugtis kiekviena diena it ši būtų paskutinė, kadangi jos visos jau tiesiog vienodos. Būtent dėl šios priežasties ir nepasakyčiau, jog būčiau per daug nustebinta, jei ryte būčiau suvokusi jog dabar - iš tiesų pavasaris. 

2013-ieji. Man, kaip gan prietaringam žmogui, kuris visada nusispjaus per kairį petį tris kartus juodai katei perbėgus man kelią, ateinantys metai neatrodo daug gero žadantys. Tikiuosi tik tiek, kad jie nebūtų blogesni už šiuos, 2012-uosius. Liko vos viena diena, vos viena šventė ir viskas tarsi vėl iš pradžių: tie patys mėnesiai, tos pačios dienos, tie patys darbai, tie patys žmonės. Jausdama, jog jau minėtoji rutina mane ima iš lėto dusinti, nusprendžiau, kaip ir kiekvienais metais, sudaryti pasižadėjimų sąrašą ateinantiems metams. Ir visiškai nesvarbu, jog šitą sąrašą aš pamirštu vos jį parašiusi ir jo nė neperskaitau per tuos metus, o ką jau bekalbėti apie kažkurių punktų įvykdymą. Tačiau pabandyti verta, kaip ir tikėti, jog galbūt šiais metais susiimsiu ir bent prie poros eilučių su pasidižiavimu užrašyti dailią varnelę.

1. Užsirašyti į sporto klubą ir galiausiai pasiekti savo norimų kūno formų.
2. Iki galo sudalyvauti "2013 metų knygų iššūkyje", kas paskatins mane ne tik vėl grįžti prie įprastinio skaitymo, bet ir patobulins mano rašymo įgūdžius, kurių reikės aprašant kiekvieną knygą.
3. Bent truputį daugiau laiko praleisti ne tik prie grožinės literatūros, bet ir prie mokymosi medžiagos.
4. Nebesinervinti dėl kiekvienos smulkmenos ir stengtis į viską žiūrėti daug paprasčiau.
5. Pozityvus mąstymas. Tikiu, kad vien galvodamas apie gerą, gali tai ir prisišaukti.
6. Galiausiai išdrįsti ir prisėsti BENT pabandyti pradėti rašyti knygą, apie kurią svajoju nuo paauglystės.
7. Išmokti taupyti pinigus ir tvarkyti savo biudžetą.
8. ŠYPSOTIS :)





Kiekvienam, kuris dabar skaito mano žodžius, nuoširdžiai linkiu linksmai pasitikti naujuosius metus ir taipogi, kad šie klastingai skambantys gyvatės metai, į Jūsų namus atneštų tik šilumą, laimę, meilę ir sveikatą. Tegul tai būna, jei ir negeriausi metai, tai bent kruopelyte geresni nei praėjusieji. Pozityvumo ir svajonių išsipildymo:)



Tyloje skamba: Of Monsters and Men - Little Talks

No comments:

Post a Comment